Usprkos pandemiji koronavirusa i nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, aktivnosti projekta Walk the Global Walk provedene su prema predviđenom planu. Ovogodišnja Globalna šetnja projekta održana je u virtualnom izdanju. Globalna šetnja predstavlja završni događaj projekta kojim učenici žele poslati poruku široj javnosti o važnosti Ciljeva održivog razvoja UN-a.

Učenici istarskih srednjih škola sudjelovali su u aktivnostima virtualne Globalne šetnje koja je obuhvatila izvedbu pjesme “Sve će biti dobro”, izradu aktivističkih plakata, organizaciju globalne šetnje u svom gradu, te osmišljavanje odgovora na pitanja o održivom razvoju i motiviranošću za sudjelovanje u projektu. 

U izvedbi engleske verzije pjesme “Sve će biti dobro” sudjelovali su učenici i profesorice uključenih škola uz vodstvo Brune Krajcara. Za ovo autorsko djelo glazbu i tekst je pripremio Bruno Krajcar, prepjev Dennis Turčinović, za aranžman i snimanje djela zadužen je Mauro Giorgi, a producenti su dvojac Bruno Krajcar i Mauro Giorgi. Ideju i organizaciju produkcije realizirao je tim iz Alphere d.o.o., a snimanje i montaža videa dolazi iz STUDIO11.

Izradi aktivističkih plakata prethodila je radionica Kako možemo „zaraziti“ ljude Ciljevima održivog razvoja? u sklopu koje su učenicima  predstavljeni Ciljevi održivog razvoja te su se imali prilike upoznati s aktivističkim plakatima koji kvalitetno promoviraju navedene ciljeve.

Ideja organizacije globalne šetnje bila je da učenici pronađu lokacije u svome gradu koje promoviraju ili mogu povezati s Ciljevima održivog razvoja. Odgovore na pitanja zbog čega sudjeluju u projektu i što ih motivira da promoviraju Ciljeve održivog razvoja učenici su objavili u video uratku.

U navedenim aktivnostima sudjelovale su profesorice i učenici sljedećih srednjih škola: Gimnazija Pula, Tehnička škola Pula, TSŠ “Dante Alighieri” Pula, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Srednja škola “Vladimir Gortan” Buje, TSŠ “Leonardo da Vinci” Buje.

Provedene aktivnosti ujedinjene su u video uratke koji se mogu pogledati na službenoj web stranici projekta, YouTube kanalu te društvenim mrežama projekta. 

Link na video uratke : https://www.youtube.com/watch?v=H70fM88bNSo 


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy