U Centru za EU i međunarodnu suradnju u Puli, dana 15. i 16. travnja održane su radionice akcijskog planiranja u sklopu projekta Walk the Global Walk. U aktivnostima radionica je sudjelovalo 28 učenika u pratnji svojih profesora iz 14 srednjih škola s područja Istarske županije, kojima su na zanimljiv način prikazane važnost održavanja i promocije ciljeva održivog razvoja, a predvodili su ih edukatori iz udruge Suncokret.

 

Cilj je radionica akcijskog planiranja osposobiti učenike da potaknu svoje školske kolege na aktivan angažman i promociju Ciljeva održivog razvoja, koji predstavljaju srž projektnih aktivnosti te čija je promocija među glavnim ciljevima ovog projekta.

 

Spomenute radionice predstavljanju uvod u aktivnosti koje će biti provedene u razdoblju koje nadolazi, a to su EU tjedan Ciljeva održivog razvoja u sklopu kojega će se održati Globalna šetnja, te Ljetna škola u Portugalu koja će se održati početkom srpnja, te koja će uključivati četverodnevni međunarodni trening o Ciljevima održivog razvoja. U aktivnosti Ljetne škole će biti uključeno i petero učenika i jedan profesor s područja Istarske županije.

 


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy