U ponedjeljak je u prostorima Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. održan drugi po redu trening profesora u sklopu projekta WALK THE GLOBAL WALK.

Trening je održan u organizaciji Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove Istarske županije u suradnji s Udrugom Suncokret iz Pule, a sudjelovalo je 12 profesora iz osam škola. Profesori su imali priliku upoznati se s metodologijom edukativnih radionica o Ciljevima održivog razvoja (COR) te dobiti informacije na temu ovogodišnjeg COR-a u fokusu „Odgovor na klimatske promjene“. Edukativne radionice, koje će edukatori iz Udruge Suncokret uz podršku profesora održati u školama sastoje se od niza različitih aktivnosti na temelju (neformalne) aktivne i participativne metodologije učenja radi poticanja angažmana učenika.

U planu je u tri godine trajanja projekta educirati 45 profesora iz Istarske županije koji će godišnje održati sedamdesetak edukativnih radionica za učenike te ih pozvati na djelovanje u svojim lokalnim zajednicama, školi, domu, klubovima mladih itd., s pitanjem Cilja održivog razvoja u fokusu.

 


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy