Πρόσκληση μαθητών/μαθητριών για συμμετοχή στις εργασίες για την δημιουργία “Μανιφέστο Νέων» για την Κλιματική Αλλαγή (13ος Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης)

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου σας στο πρόγραμμα «Walk the Global Walk» θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν την σχολική χρονιά 2019-20 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στη συμμετοχή τους σε ομάδα εργασίας για την δημιουργία του Μανιφέστο Νέων για την Κλιματική Αλλαγή.

Να σας ενημερώσουμε ότι λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης του Θερινού Σχολείου 2020, όπου εκπρόσωποι μαθητών/τριών από 10 χώρες θα συνδιαμόρφωναν ένα ευρωπαϊκό μανιφέστο νέων για τον Στόχο 13 οι εργασίες γίνονται σε όλες τις χώρες την παρούσα στιγμή διαδικτυακά.

Στόχος είναι να ακουστούν οι ιδέες, οι προτάσεις και το όραμα των νέων και να δημιουργηθούν συγκεκριμένες προτάσεις. Οι προτάσεις θα γνωστοποιηθούν τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά θα αποτελέσουν μέρος και τους Διεθνούς Μανιφέστο Νέων που θα γνωστοποιηθεί σε εθνικούς και διεθνείς φορείς.

Πλάνο συναντήσεων:

1η Συνάντηση: Τρίτη 24 Νοεμβρίου 15:00-17:00

Στόχος: να γνωριστεί η ομάδα μέσω δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, και μέσω συζήτησης να γίνει μια ανασκόπηση στο τί γνωρίζουμε για τον Στόχο 13 και να καταγράψουμε πρώτες ιδέες για το τι και πώς θα θέλαμε να περιλάβουμε στο Μανιφέστο. Έμφαση σε τοπικές και εθνικές προκλήσεις/προβλήματα που θα θέλαμε να δούμε προόοδο. Πώς θα κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί.

2η Συνάντησης: Τρίτη 8 Δεκεμβρίου

Στο τέλος της συνάντησης θα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το τι ακριβώς θέλουμε να συμπεριλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Μανιφέστο Νέων και πιθανώς μια ελληνική εκδοχή με προτάσεις και συστάσεις σχετικά με την καταπολέμιση της Κλιματικής Αλλαγής σε εθνικό επίπεδο που θα παρουσιαστούν σε εθνικούς φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς)

3η Συνάντηση: Θα οριστεί η ημερομηνία

Κατά την 3η συνάντηση μια μικρή αντιπροσωπεία από Έλληνες μαθητές/τριες θα συναντηθούν διαδικτυακά με μαθητές/τριες από τις υπόλοιπες 11 χώρες και όλοι/ες μαζί θα συντάξουν το «Ευρωπαϊκό Μανιφέστο Νέων για την Κλιματική Αλλαγή»

Οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν θα παραλάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικό υλικό για τη συμμετοχή τους.

 Μόνο οι μαθητές/τριες καθώς και οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα θα παραλάβουν τον σύνδεσμο της διαδικτυακής συνάντησης. Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν διαδικτυακά και για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση και μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα σταλεί το σχετικό έντυπο συναίνεσης γονέων.


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy